Equine Online

Hi, ik ben Mariska & ik ben personal branding expert

Zoals bij velen van ons, begon de paardenhobby al erg vroeg. Ik was zelf 11 jaar oud toen ik voor het eerst écht in het zadel klom en ik weet nog goed hoe ik daarna helemaal verkocht was. Ik had toen nog geen idee hoe de paarden vanaf dat moment altijd een plek in mijn leven zou hebben, noch hoe het mijn leven zou gaan veranderen.

Op deze pagina neem ik je mee in een groot deel van mijn leven. Van mijn eerste ritje tot de ontwikkeling van mijn bedrijf Equine Online. Ik vind het namelijk belangrijk dat je mij leert kennen, de echte ik. Zonder filter, gewoon eerlijk en oprecht. Zoals ik ben.

Waar het begon

Mijn allereerste les was meteen een buitenrit op een groot paard. De toon was gezet

Ik was altijd al vrij lang voor mijn leeftijd, dus toen ik mijn eerste proefles paardrijden had, waren de meeste pony’s al veel te klein voor mij. Ik werd daarom op Gerda gezet.

Gerda was een mega grote zwarte merrie, althans zo voelde dat voor mij vanaf de grond. Maar ik liet mij niet kennen. Ik zette mijn regenlaarzen in de stijgbeugels en voor ik het wist, zat ik. Hoewel ik mezelf erg stoer vond, sprak mijn gezicht boekdelen in de bak. Maar toen we naar buiten gingen wist ik het meteen: ik ben verkocht.

Alleen voor de foto werd ik buiten even los gelaten. Maar goed ook als ik dat zo zie.

Veel jaren tussen de paarden volgden, met als hoogtepunt: mijn eerste verzorgpaard.

De droom van een eigen paard heb ik al sinds ik van grote Gerda afstapte. In die tijd was het financieel niet haalbaar, maar dat maakte niet uit. Want bij mijn eerste verzorgpaard kon ik al mijn liefde kwijt.

Vlakbij mijn huis stond een boerderij. Ik drukte altijd mijn neus tegen de autoruit aan als we er langsreden om een glimp van de paarden op te vangen. Het was mijn vader die op een dag de stoute schoenen aantrok en, zonder dat ik het wist, vroeg of ze een verzorgster konden gebruiken. Ik was toen nog erg jong en daardoor hadden ze wat twijfels, maar ik mocht de paarden voorrijden om te zien of de klik er was.

Er stonden daar twee paarden: Ben en Jopper, twee neefjes. Na beide te hebben gereden, kreeg ik al een sterke indruk hoe ze waren. Jopper was lief, braaf en eigenlijk de veilige keuze. Ben was tegendraads en onvoorspelbaar (‘Ben’ is niet voor niets de afkorting van Bandit). Maar vanaf het allereerste moment wist ik: jij hoort bij mij. De eigenaren waren nadat ze me in de weer hadden gezien met de paarden ook overtuigd. Ons avontuur kon beginnen.

Waar het eindigde

Als verzorger blijf je verzorger en sta je machteloos als de eigenaar een keuze maakt.

Jarenlang genoot ik van mijn tijd met Ben. We reden privéles, pakten af en toe een wedstrijd mee en gingen vooral lekker naar buiten. Onze band was geweldig en ik vertrouwde hem compleet, ook al had hij nog steeds zijn boevenstreken.

Maar zijn eigenaar had deze connectie niet met hem en hij ervoer zijn streken meer en meer als gevaarlijk. Totdat op een dag de maat vol was en de keuze werd gemaakt: Ben moest worden ingeslapen.

Er zijn geen woorden die kunnen omschrijven wat dat met mij heeft gedaan. Maar wat ik je wel kan vertellen, is dat er een vlammetje in mij is aangewakkerd wat later de basis van Equine Online werd.

En toen was er een zwart gat. Ik ben nog even in de paardenwereld gebleven, maar al snel realiseerde ik mij dat de lol eraf was. Ik genoot niet meer. Ik ging op dat moment ook aan een HBO studie beginnen en besloot daarom de paarden op een laag pitje te zetten.

Een nieuwe fase

Studeren

Voordat hetgeen met Ben zich afspeelde, had ik al een keuze moeten maken over welke opleiding ik wilde gaan volgen. Hoewel ik, zoals velen van ons, het liefste een opleiding tussen de paarden was gaan doen, waren we op dat moment nog herstellende van de economische crisis. Een opleiding met toekomstvisie was belangrijk en “de paarden kunnen altijd nog een hobby zijn”.

Ik besloot Communicatie & Multimedia Design te gaan studeren in Den Haag. Na vier jaar studeerde ik nominaal af met een specialisatie in online marketing, grafisch ontwerp en UX design (gebruikerservaring ontwerpen) in mijn zak.

🎨 Grafisch ontwerp

🖥 Online marketing

❤️ UX/UI design

Na mijn studie besloot ik om verder te leren in de praktijk en ging fulltime aan de slag.

Ik ging aan de slag als UX designer, wat inhoudt dat ik mij bezig hield met het optimaliseren van gebruikerservaring op bijvoorbeeld websites en apps. Die Rabo bankieren app? Daar heb ik ook ontwerpen voor gemaakt en doorgevoerd.

Hoewel ik de paarden steeds meer begon te missen, probeerde ik mij te focussen op het maken van carrière. Dat was immers wat van mij werd verwacht. Ik klom steeds hoger die ladder op en voor ik het wist kreeg ik de functietitel senior. Ik vloog naar Amerika voor projecten en startte met een internationale klus waarbij ik teams over de hele wereld help naar hun eindproduct met een ijzersterke personal branding.

In de cijfers kon ik zien dat mijn toevoeging effect had, ik bracht verandering teweeg. Ieder ander zou hier al voldoening uit halen, maar ik niet. Ik miste wat. 

De draad weer oppakken

Met mijn jarenlange ervaring op zak, ging ik op zoek naar voldoening. Een zoektocht met hobbels en bobbels.

Sommige mensen zijn gezegend met een duidelijke visie die ze al van jongs af aan bij zich dragen. Ik had dit totaal niet helder voor mijzelf. Ik wist dat het iets in de paardenwereld moest zijn, maar dan heb je nog steeds ontelbaar veel mogelijkheden.

Werken met paarden heeft altijd mijn interesse gehad. Vooral het werken met paarden met een rugzakje. Daarom klikte het met Ben waarschijnlijk ook zo goed. Het trainen van paarden zie ik mijzelf op de lange termijn zeker doen, maar op dat moment voelde het als een te grote stap. Een eigen paard kopen zat er ook nog niet in, dus ik wilde iets ‘laagdrempeligs’. Je weet wel, om de paardenwereld weer in te komen.

Ik besloot mij aan te melden voor de opleiding tot paardensportmasseur, maar nog voordat ik daarmee kon beginnen werd alles gecanceld: Corona. Het voelde weer even als een zwart gat, want ik had al hele wilde plannen in mijn hoofd met wat ik allemaal wilde doen. Dus, en nu? In de hoop antwoorden te vinden, besloot ik een sessie paardencoaching te doen.

Ik kwam de sessie uit met een gevoel van rust. De wereld draait toch wel door, ook als je het even niet weet. Ik zette een pas op de plaats en liet alles even 'zijn'. En toen kwam mijn 'aha' moment. 💡

Equine Online

Ik ga mijn opgebouwde kennis en ervaring inzetten voor hippische ondernemers.

Heel lang heb ik wrok gekoesterd na de gebeurtenis met Ben. Zelfs nu, bijna 10 jaar na dato, gaat het me niet in de koude kleren zitten. Maar ik kan deze energie nu inzetten voor iets dat mij dient. Ik wil er namelijk alles aan doen, om zo’n herhaling te voorkomen.

Ik realiseer mij hoe belangrijk het is dat de juiste kennis de paardenwereld in geholpen wordt, maar ook hoe belangrijk het is dat de professionals in de paardenwereld zichtbaar zijn. Als wij toen iemand hadden gevonden om ons te helpen, dan had het verhaal met Ben heel anders af kunnen lopen.

Daarom heb ik het mijn missie gemaakt om jou, de hippische ondernemer, ijzersterk op de kaart te zetten. Met mijn jarenlange ervaring binnen de corporate wereld en mijn passie voor paarden, help ik jou met het neerzetten van een sterk personal brand en goede zichtbaarheid. Zodat jouw informatie niet alleen wordt verspreid, maar zodat mensen jou ook kunnen vinden.

Zodat jij meer paarden en paardeneigenaren kan helpen en we zo samen de paardenwereld een beetje beter kunnen maken. Ik geloof namelijk heel erg in de kracht van samen. Daarom heb ik naast Equine Online paardenonderneming.nl opgericht, een platform waar we elkaar kunnen vinden.

Equine Online Podcast

Op zoek naar waardevolle, goed opneembare informatie waar je direct iets mee kunt? Luister dan de Equine Online podcast.

Personal branding master

Wordt een master in personal branding dankzij deze online training bomvol waardevolle informatie en hulp van gelijkgestemden.

Klaar om all in te gaan?

Van idee naar realiteit

Ik ga jou helpen om het plan dat zich al een tijdje in je hoofd bevind te realiseren, sterker nog: ik ga je helpen om er een succes van te maken.

Dit is mijn verhaal, dit is wie ik ben, dit is mijn why

Ik begrijp dus als geen ander waar jij tegenaan loopt in de paardenwereld. Ik begrijp de stigma’s waar je mee moet dealen. Maar bovenal begrijp ik jouw ambitie. 

Ik wil je met alle liefde helpen om verder te komen met jouw bedrijf. Zodat jij meer paarden mag gaan helpen met jouw kennis en we zo samen de paardenwereld een beetje beter kunnen maken.