Over mij

Digitale alleskunner voor hippische ondernemers

Ik help jou graag met het bouwen van jouw (online) paardenbedrijf op een zo makkelijk en effectief mogelijke manier.

Laat ik beginnen bij het begin, hoe ben ik hier gekomen?

Zoals bij velen van ons, begon de paardenhobby al erg vroeg. Ik was zelf 11 jaar oud toen ik voor het eerst écht in het zadel klom. Ik was altijd al vrij lang voor mijn leeftijd, dus toen ik mijn eerste proefles paardrijden had, waren de meeste pony’s al te klein voor mij. 

Ik werd daarom op Gerda gezet en Gerda was toen in mijn ogen echt een mega groot paard. Hoewel ik het ontzettend spannend vond, liet mij natuurlijk niet kennen. Ik zette mijn regenlaarzen in de stijgbeugels en voor ik het wist, zat ik. Hoewel ik mezelf erg stoer vond, sprak mijn gezicht boekdelen. Maar toen ik weer afstapte, wist ik het meteen: ik ben verkocht.

Veel jaren tussen de paarden volgden, met als hoogtepunt mijn eerste verzorgpaard.

De droom van een eigen paard heb ik al sinds ik van grote Gerda afstapte. In die tijd was het financieel niet haalbaar, maar dat maakte niet uit. Want bij mijn eerste verzorgpaard kon ik al mijn liefde kwijt.

Vlakbij mijn huis stond een boerderij. Ik drukte altijd mijn neus tegen de autoruit aan als we er langsreden om een glimp van de paarden op te vangen. Het was mijn vader die op een dag de stoute schoenen aantrok en, zonder dat ik het wist, vroeg of ze een verzorgster konden gebruiken. Ik was toen nog erg jong en daardoor hadden ze wat twijfels, maar ik mocht de paarden voorrijden om te zien of de klik er was.

Er stonden daar twee paarden: Ben en Jopper, twee neefjes. Na beide te hebben gereden, kreeg ik al een sterke indruk hoe ze waren. Jopper was lief, braaf en eigenlijk de veilige keuze. Ben was tegendraads en onvoorspelbaar (‘Ben’ is niet voor niets de afkorting van Bandit). Maar vanaf het allereerste moment wist ik: jij hoort bij mij.

De eigenaren waren, nadat ze me in de weer hadden gezien met de paarden, ook overtuigd. Ons avontuur kon beginnen.

Als verzorger blijf je verzorger en sta je machteloos als de eigenaar een keuze maakt.

Jarenlang genoot ik van mijn tijd met Ben. We reden privéles, pakten af en toe een wedstrijd mee en gingen vooral lekker naar buiten. Onze band was geweldig en ik vertrouwde hem compleet, ook al had hij nog steeds zijn boevenstreken.

Maar zijn eigenaar had deze connectie niet met hem en hij ervoer zijn streken meer en meer als gevaarlijk. Totdat op een dag de maat vol was en de keuze werd gemaakt: Ben moest worden ingeslapen.

Er zijn geen woorden die kunnen omschrijven wat dat met mij heeft gedaan. Maar wat ik je wel kan vertellen, is dat er een vlammetje in mij is aangewakkerd wat later de basis van Equine Online werd. Ik maakte de belofte aan mijzelf dat ik dit nooit meer zou laten gebeuren.

De paarden moesten ruimte maken voor mijn studie

Voordat hetgeen met Ben zich afspeelde, had ik al een keuze moeten maken over welke vervolgopleiding ik wilde gaan volgen.

Hoewel ik, zoals velen van ons, het liefste een opleiding tussen de paarden was gaan doen, waren we op dat moment nog herstellende van de economische crisis. Een opleiding met toekomstvisie was belangrijk en “de paarden kunnen altijd nog een hobby zijn”.

Daarnaast had ik na het gebeuren met Ben ook echt even genoeg gehad van de paardenwereld. Het was een mooi moment om de paarden even op een lager pitje te zetten en volledig op mijn studie te focussen.

Ik ging Communicatie & Multimedia Design studeren in Den Haag. Na vier jaar studeerde ik nominaal af met een specialisatie in online marketing, grafisch ontwerp en UX design (gebruikerservaring ontwerpen) in mijn zak.

Na mijn studie besloot ik om verder te leren in de praktijk en ging fulltime aan de slag.

Ik ging aan de slag als UX designer, wat inhoudt dat ik mij bezig hield met het optimaliseren van gebruikerservaring op bijvoorbeeld websites en apps. Die Rabo bankieren app? Daar heb ik ook ontwerpen voor gemaakt en doorgevoerd.

Hoewel ik de paarden steeds meer begon te missen, probeerde ik mij te focussen op het maken van carrière. Dat was immers wat van mij werd verwacht. Ik klom steeds hoger die ladder op en voor ik het wist kreeg ik de functietitel senior. Ik vloog naar Amerika voor projecten en startte met een internationale klus waarbij ik teams over de hele wereld help naar hun eindproduct.

Maar diep van binnen voelde ik dat dit het allemaal niet voor mij was. Na veel verschillende opdrachtgevers te hebben geholpen, moest ik een conclusie trekken voor mijzelf. Ik wilde wat anders, maar wat?

Met mijn jarenlange ervaring op zak, ging ik op zoek naar voldoening. Een zoektocht met hobbels en bobbels.

Sommige mensen zijn gezegend met een duidelijke visie die ze al van jongs af aan bij zich dragen. Ik had dit totaal niet helder voor mijzelf. Ik wist dat het iets in de paardenwereld moest zijn, maar dan heb je nog steeds ontelbaar veel mogelijkheden.

Werken met paarden heeft altijd mijn interesse gehad. Vooral het werken met paarden met een rugzakje. Daarom klikte het met Ben waarschijnlijk ook zo goed. Het trainen van paarden zie ik mijzelf op de lange termijn zeker doen, maar op dat moment voelde het als een te grote stap. Een eigen paard kopen zat er ook nog niet in, dus ik wilde iets ‘laagdrempeligs’. Je weet wel, om de paardenwereld weer in te komen.

Ik besloot mij aan te melden voor de opleiding tot paardensportmasseur, maar nog voordat ik daarmee kon beginnen werd alles gecanceld door Corona. Het voelde weer even als een zwart gat, want ik had al hele wilde plannen in mijn hoofd met wat ik allemaal wilde doen.

Dus, wat nu? In de hoop antwoorden te vinden, besloot ik een sessie paardencoaching te doen.

Ik ga mijn opgebouwde kennis en ervaring inzetten voor hippische ondernemers.

Alsof er een lampje in mij ging branden trok ik de conclusie voor mijzelf: waarom ga ik hetgeen dat ik voor miljoenenbedrijven heb gedaan, niet doen voor de hippische ondernemer?

Ik realiseer mij hoe belangrijk het is dat de juiste kennis de paardenwereld in geholpen wordt, maar ook hoe belangrijk het is dat de professionals in de paardenwereld zichtbaar zijn. Als wij in de periode van Ben iemand hadden gevonden om ons te helpen, dan had het verhaal met Ben heel anders af kunnen lopen.

Daarom heb ik het mijn missie gemaakt om jou, de hippische ondernemer, ijzersterk op de kaart te zetten. Met mijn jarenlange ervaring binnen de corporate wereld en mijn passie voor paarden, help ik jou met het op- en uitbouwen van jouw bedrijf. Op deze manier wordt jouw informatie niet alleen verspreid, maar kunnen mensen jou ook vinden.

Zodat jij meer paarden en paardeneigenaren kan helpen en we zo samen de paardenwereld een beetje beter kunnen maken. Op deze manier houd ik mezelf ook aan mijn eigen belofte. De belofte om zoiets als Ben nooit meer te laten gebeuren. Maar ik weet ook dat ik dit niet alleen kan, maar samen kunnen wij dit wel. Jij met jouw kennis over paarden, ik met mijn kennis over het opbouwen van een bedrijf.

Zo gaan we het doen

Dit is hoe ik jou kan helpen

Leer klanten aantrekken via Instagram

En dat zonder úren bezig te zijn. Als paardenondernemer heb je namelijk al genoeg te doen. Ik leer je om Instagram op een effectieve manier te gebruiken, zodat je niet alleen meer klanten gaat aantrekken, maar vooral meer tijd overhoud om te doen wat je écht leuk vind.

Hulp bij jouw (nieuwe) website

Klaar met de hoofdpijn die je krijgt van de techniek achter zo'n website? Dan wordt het tijd om de muis (🖱️) aan mij te geven. Bepaal zelf waar je behoefte aan hebt. Een nieuw ontwerp bouwen? Tof! Enkel de teksten optimaliseren? Doen we! Helemaal iets nieuws bouwen? I like it.

Business coaching

Merk je dat je vastloopt met jouw bedrijf, maar dat je niet direct weet waar dat aan ligt? Of wil je de volgende stap gaan zetten, maar weet je nog niet welke dat mag zijn? Laat mij je helpen om je oogkleppen af te zetten en nieuwe kansen en mogelijkheden te zien.