Dit is wat anderen over mij zeggen

Chantal van Delden
Chantal van Delden
Lees verder
Ik vond het een heel fijn gesprek. Mariska vroeg mij naar mijn verhaal, wie ik ben en mijn ‘why’. Hierdoor ben ik zelf weer even wakker geschud van “ohja!” En kreeg ik voor mijzelf ook meer helderheid met wat ik te bieden heb.

Ik had zelf al het idee dat mijn doelgroep niet specifiek genoeg is en dat mijn aanbod duidelijker kan. Door persoonlijke omstandigheden werd ik beperkt in mijn zichtbaarheid en mogelijkheden. Ik voel mij nu beter en de strategiesessie heeft zeker een boost gegeven aan mijzelf en mijn bedrijf!

Mariska heeft mij aan het denken gezet, waardoor ik gelijk concrete stappen kon nemen. Mijn doelgroep en aanbod werden duidelijker. Plus ik zie Mariska ineens overal en zie zo zelf dat zichtbaarheid werkt. Hierdoor ben ik zelf geïnspireerd geraakt om zelf meer zichtbaar te zijn en te laten zien wat ik te bieden heb, wie ik ben en waarom ik doe wat ik doe.

Mariska is een heel fijn persoon, duidelijk in haar communicatie en professioneel. Mariska weet te belichten waar de kwaliteiten liggen op een manier zodat je dit zelf kan vertalen naar je mogelijkheden.
Linda Hofman
Linda Hofman
Lees verder
Via via kwam ik bij Mariska terecht. Zij is gespecialiseerd in hippische ondernemers, heel fijn want ik zocht iemand die de paardenwereld begrijpt. Tijdens de Business Boost sessie zijn we helemaal naar de kern gegaan waarna zij dat opbouwde in concrete actiepunten.

Ze is keigoed in wat ze goed en het is zo fijn dat zij meekijkt om mijn bedrijf beter te positoneren in de markt. Als je hier ook tegenaan loopt, laat Mariska je dan helpen, want ze is keigoed in wat ze doet. Ik ben super blij met haar hulp. Voor mij was de Business Boost sessie zo goed dat ik meteen zei: 'Ik wil door naar het lange traject'. Ik kan zeker aanraden om met Mariska te gaan werken.
Milou Faber
Milou Faber
Lees verder
De online training ‘Bouw jouw merk’ was voor mij een hele fijne manier om bewuster naar mijn bedrijf en mijn diensten te kijken. Ik ben al een aantal jaren parttime ondernemer maar doe niet heel bewust iets aan marketing en communicatie over mijn diensten. Deze online training heeft mij heel erg bewust gemaakt over mijn eigen waarden en waar mijn kwaliteiten zitten waar ik meer mee kan doen.

Ik ben voor het eerst serieus gaan nadenken over de doelgroep die ik wil helpen en waar mijn verlangens liggen. En wat heb ik dan nodig om mijn diensten/verlangens bij deze doelgroep onder de aandacht te brengen. Echt een super leuke training die heel veel toegevoegde waarde heeft als je meer uit je onderneming wil gaan halen! Ik ben zeker geïnspireerd en gemotiveerd, dus ga hier nu actief mee aan de slag!
Nienke van Baren
Nienke van Baren
Lees verder
Wat een TOP training!

Ik besloot deze training te doen, omdat ik startende ondernemer ben en een droom heb. Maar dit nog niet op papier had gezet. Wauw, wat heb ik al veel aan deze training gehad voor mezelf en door ermee bezig te zijn kwamen er nog meer ideeën en dromen naar voren. Er staan ook extra actiepunten in de training die je niet in het werkboek terugvindt, maar voor jezelf kan onderzoeken. Punten waarvan je denkt “Oja Goeie!”.

Per onderwerp is er een hele fijne en duidelijke uitleg, soms versterkt met een video. Het fijne daaraan was, dat je niet perse hoeft te lezen en gewoon lekker even ernaar kan luisteren. Onder de video vind je de tekst terug, wat er in de video verteld wordt.

Ik ben alleen maar lovend over deze training en zal het echt iedereen aanraden, al ben je net als ik startend of je bent al wat verder. Er staat zoveel waardevolle informatie en opdrachten in. Opdrachten die je motiveren en om je bedrijf /droom goed onder de loep te nemen.

Bij het naderen van het einde krijg je ook nog hele waardevolle informatie mee wat betreft je website/social etc. En moedigt Mariska je aan door te zetten om te doen waar je goed in bent, maar ook te kijken waar je nu staat en wat ‘beter’ kan, zodat alles sterk en in je authentieke zelf naar voren komt.
Suzanne Bos
Suzanne Bos
Lees verder
Met veel plezier heb ik een kickstart call gehad bij Mariska. Ik ben van mening dat je altijd een blinde vlek heb voor je bedrijf. Daarom vind ik het super belangrijk om regelmatig met andere ondernemers te sparren! Uiteraard mag dit gewoon geld kosten, want tijd is geld.

Het fijne aan Mariska is dat ze over veel kennis beschikt. Zowel marketing technisch als de achterliggende techniek. Mariska heeft mij geholpen met welke vervolgstappen het beste bij mij passen. Ik weet zeker dat ik nog vaker een kickstart call ga inplannen! Loop je ergens vast en wil je sparren? Dan raad ik zeker een kickstart call aan!
Florence van Gelderen
Florence van Gelderen
Lees verder
Ik heb met veel plezier en interesse de cursus gevolgd. De cursus is vriendelijk, duidelijk een aanmoedigend geschreven. De cursuswebsite is clean en rustig, dat helpt me focussen. De afwisseling van tekst en video’s vond ik in balans, in de video’s kwam Mariska’s enthousiasme duidelijk naar voren waardoor ik echt zin kreeg om aan de slag te gaan.

De laatste video is ook heel goed, enorm motiverend. Die salesvideo was echt fantastisch, dit gaf me een goede andere kijk op sales! Ik heb de video meerdere keren bekeken en if you don’t mind, ik heb de tekst uitgeprint om dit iedere week te lezen en mezelf zo te herinneren dat ik dit MOET doen. Heel herkenbaar was ‘niet goed genoeg denken te zijn’, terwijl je eigenlijk ‘gewoon mensen wilt helpen’. Door onzekerheid en gemak ben ik niet op social media te vinden, terwijl dat om te groeien natuurlijk onmisbaar is. Het was goed én fijn om mijn missie en visie te herontdekken.

Vrijwel alle facetten van hippisch ondernemen komen aan bod, en met kleine aanpassingen zou je het ook voor ‘gewone’ ondernemers kunnen laten werken. Het werkboek is overzichtelijk en er is voldoende ruimte om te schrijven. Het is ook fijn dat je later nog dingen in mag vullen. Wat ik ook prettig vond zijn de voorbeelden gegeven vanuit Equine Online, zo weet je beter waar je naar toe wilt. Dat werkte voor mij echt heel goed.

Ik zou deze cursus zeker aanraden aan andere hippische ondernemers omdat je ogen worden geopend en bovendien een schop onder je kont wordt gegeven. Het enthousiasme van Mariska werkt heel aanstekelijk en je hebt meteen zin om er iets van te maken!
Liesbeth van der Lit
Liesbeth van der Lit
Lees verder
Ik heb bij Mariska een strategiesessie gevolgd en dat is zeker een aanrader! Pasgeleden heb ik mijn eigen bedrijfje Knol & lol opgezet. Naam bedacht, ingeschreven bij de KVK, website gemaakt en dan... Hoe kom ik nu aan klanten? Hoe kan ik meer bekendheid krijgen? Toch maar een social media pagina aan gaan maken? Maar hoe doe ik dat dan goed? Al deze vragen spookten door mijn hoofd.

Tijdens de strategiesessie heb ik antwoord gekregen op deze vragen en heeft Mariska mij erg gemotiveerd om weer verder aan de slag te gaan. Mariska is een heel vriendelijk en enthousiast persoon wat heel motiverend is. Ze luistert goed en geeft de juiste tips waarmee je weer aan de slag kunt.

Een grote eyeopener voor mij was dat ik mijzelf moet laten zien. Ik geef paardrijles aan kinderen en er zijn natuurlijk heel veel mensen die dit doen. Het unieke van mijn bedrijf ben ik zelf. Mensen zullen een instructrice kiezen om de persoon en niet om de naam of website. Daar ga ik zeker mee aan de slag.
Laura Dekker
Laura Dekker
Lees verder
Onlangs werd ik door Mariska uitgenodigd voor een gratis strategiesessie. Ik merkte dat ik zelf nog erg zoekende was met mijn online zichtbaarheid. Vragen als 'zitten mensen hier wel op te wachten?' gingen regelmatig door mijn hoofd als ik iets op social media wilde delen. Tijdens de sessie kreeg ik van Mariska de bevestiging dat mensen hier juist op zitten te wachten. Sterker nog, je trekt hiermee de klanten aan die goed bij jou als persoon passen. 

Mariska heeft me in de strategiesessie de bevestiging kunnen geven die ik zelf nodig had. Ik ben zelf een behoorlijke perfectionist en alles moet altijd beter, maar eigenlijk ben ik ook al heel goed bezig! Daarnaast heeft de sessie ook stof tot nadenken gegeven. Wat zijn je kernwaarden en welke doelgroep past daarbij? Voor iedereen die een spreekwoordelijke 'schop onder z'n kont' nodig heeft is Mariska echt een aanrader!
Emma Joye
Emma Joye
Lees verder
Ik vond mijn kickstart call met Mariska niet enkel gezellig, maar vooral erg waardevol. Zelf worstel ik enorm met the imposter syndrome (dé spelbreker bij het ondernemen, voor mij persoonlijk), en daar heeft Mariska me al enorm mee geholpen.

Ze gaf me niet enkel waardevolle tips over hoe ik het beste met mijn ideale klant kan communiceren, maar gaf me ook meteen weer de motivatie om nieuwe content te gaan creëren. Ik vond het dus zeker een hele positieve ervaring en een echte aanrader voor wie net zoals ik even ‘vast’ zit op vlak van sociale media/personal branding. Het smaakt alvast naar meer! 😊
Esther Franssen
Esther Franssen
Lees verder
De training ‘Bouw jouw merk’ kwam voor mij echt op het perfecte moment. Ik werk momenteel als instructeur en trainer maar ben ook bezig met de opleiding tot sportmasseur voor paarden. Die kennis ga ik inzetten om straks combinaties zo optimaal mogelijk te kunnen helpen en ze grote stappen te laten zetten in hun training, waarbij het (terug)vinden van de connectie tussen ruiter en paard voorop staat. Superleuk, enthousiasme is er meer dan genoeg maar dat betekent ook dat ik een heel nieuw aanbod moet gaan maken, nadenken over hoe ik dit in de markt wil zetten, verschillende diensten, prijzen, er komt superveel bij kijken om het tot een succes te maken. Ik heb sinds kort een nieuwe website waarbij ik al veel heb gehad aan de tips die langskomen op Instagram van Equine Online, maar ik wil echt next level met mijn bedrijf. Ik weet gewoon, ik voel gewoon aan alles dat ik straks een heel gaaf traject kan bieden, nu nog zorgen dat ik dit ook duidelijk kan maken en op de juiste manier aan ga bieden. En dat is precies mijn zwakke punt, marketing, sales, personal branding, geef het beestje een naam. Ik vind het moeilijk.

Deze training is daarvoor echt perfect. Je begint bij de basis en wat ik heel erg mooi vind is hoe Mariska de verbinding weet te leggen tussen jou als persoon en jouw bedrijf. Ik ben me veel meer bewust geworden van de waarde die ik te bieden heb en van hoe ik dit kan inzetten voor mijn bedrijf. Ik wist natuurlijk best wel dat ik redelijk handig was, bijvoorbeeld dat ik een paard fijn kan rijden en dat ik mensen echt vooruit kan helpen door lessen te geven, maar ik dacht niet echt na over wat dat precies betekende voor mijn klanten. Door deze training ben ik echt gaan nadenken over waarom ik daar goed in ben en wat mijn visie is. Wat maakt mij nou juist de aangewezen persoon om iemand te helpen? Wat heb ik meegemaakt dat ervoor zorgt dat ik dingen doe zoals ik ze doe? Welke eigenschappen heb ik die mijn bedrijf vooruithelpen, en wat zijn mijn valkuilen? De training gaat echt veel verder dan alleen een standaard riedeltje met dit moet je doen, je wordt uitgedaagd om kritisch naar jezelf te kijken en te ontdekken waarom jouw bedrijf is ontstaan en uit welke passies en overtuigingen het voortkomt.

Dit wordt vervolgens stap voor stap uitgewerkt naar een compleet en passend aanbod waarbij niet alleen na is gedacht over de korte termijn maar ook meteen gekeken wordt naar de houdbaarheid voor langere termijn. Door op een andere manier naar je aanbod te kijken, kreeg ik direct ook weer nieuwe ideeën voor de toekomst en merk ik dat steeds meer ga denken in mogelijkheden. Misschien dat het aanstekelijke enthousiasme van Mariska daar trouwens ook wat mee te maken heeft!

Wat deze training mij vooral heeft opgeleverd is zelfvertrouwen. Ik weet veel beter waarom ik doe wat ik doe en waarom juist ik daar goed in ben. En, ik durf daar nu ook voor te gaan staan en het uit te dragen! Ik zie de waarde die ik mensen kan bieden en heb meer motivatie dan ooit om zoveel mogelijk paarden en ruiters te helpen om fijner en vanuit samenwerking en connectie te trainen. Daarbij heb ik nu een plan en een aantal concrete ideeën over hoe ik straks mijn nieuwe diensten in de markt kan zetten (en mijn huidige diensten op een betere manier kan aanbieden) en hoe ik daarvoor nu al de basis kan leggen. Ik ben dus super gemotiveerd en geïnspireerd en ik zie nu de potentie die mijn bedrijf (en ikzelf!) hebben!!

Mariska, dankjewel hiervoor, je bent een topper!