Dit zeggen anderen over het werken met mij

Floor van Gelderen

Particulier

5/5

Voor ik aan de training begon, had ik al 3,5 jaar een bedrijf wat een beetje was ingedut. Dit had te maken met Corona, een wijziging van bedrijfsvorm (BV naar eenmanszaak, van twee naar een persoon werkzaam in het bedrijf) een verhuizing en een zwangerschap. Ik wil het weer meer oppakken, maar had hierbij wel een zetje nodig.

Ik heb met veel plezier en interesse de cursus gevolgd. De cursus is vriendelijk, duidelijk een aanmoedigend geschreven. De cursuswebsite is clean en rustig, dat helpt me focussen. De afwisseling van tekst en video’s vond ik in balans, in de video’s kwam Mariska’s enthousiasme duidelijk naar voren waardoor ik echt zin kreeg om aan de slag te gaan. De laatste video is ook heel goed, enorm motiverend. Die salesvideo was echt fantastisch, dit gaf me een goede andere kijk op sales! Ik heb de video meerdere keren bekeken en if you don’t mind, ik heb de tekst uitgeprint om dit iedere week te lezen en mezelf zo te herinneren dat ik dit MOET doen.

Heel herkenbaar was ‘niet goed genoeg denken te zijn’, terwijl je eigenlijk ‘gewoon mensen wilt helpen’. Door onzekerheid en gemak ben ik niet op social media te vinden, terwijl dat om te groeien natuurlijk onmisbaar is. Het was goed én fijn om mijn missie en visie te herontdekken.

Vrijwel alle facetten van hippisch ondernemen komen aan bod, en met kleine aanpassingen zou je het ook voor ‘gewone’ ondernemers kunnen laten werken. Het werkboek is overzichtelijk en er is voldoende ruimte om te schrijven. Het is ook fijn dat je later nog dingen in mag vullen. Wat ik ook prettig vond zijn de voorbeelden gegeven vanuit Equine Online, zo weet je beter waar je naar toe wilt. Dat werkte voor mij echt heel goed.

Ik zou deze cursus zeker aanraden aan andere hippische ondernemers omdat je ogen worden geopend en bovendien een schop onder je kont wordt gegeven. Het enthousiasme van Mariska werkt heel aanstekelijk en je hebt meteen zin om er iets van te maken!

Renate Meerveld

PRDN Gedragstraining

5/5

Mariska heeft mij enorm goed geholpen met het 1:1 coachtraject. Ik liep tegen het probleem aan dat ik mijn doelgroep niet goed wist te bereiken, verdween in mijn hoofd en dit draait bij mij uit op niets. Samen met Mariska hebben we een concreet plan op gesteld en ben een hoop wijzer geworden. Mariska heeft het voor elkaar gekregen om mij in actie te zetten en kan haar adviezen ook in andere situaties toepassen. Ik vind Mariska echt een aanrader!

Maaike Bruijn

Particulier

5/5

Voor de strategie sessie met Mariska hoopte ik vooral een frisse brik te krijgen op hoe ik de online zichtbaarheid van mijn bedrijf (beter) kan aanpakken. Mariska dacht heel praktisch mee. Zo kreeg ik direct handvatten om aan de slag te gaan. Denk aan het maken van productvideo’s en dan ook direct wat tips om dat goed uit te werken voor mijn merk. Haar enthousiasme werkt aanstekelijk en is een échte aanrader voor ieder die online zichtbaar is (of wil zijn)!

Nienke van Baren

Passend Paard

5/5

Wat een TOP training!

Ik besloot deze training te doen, omdat ik startende ondernemer ben en een droom heb. Maar dit nog niet op papier had gezet. Wauw, wat heb ik al veel aan deze training gehad voor mezelf en door ermee bezig te zijn kwamen er nog meer ideeën en dromen naar voren. Er staan ook extra actiepunten in de training die je niet in het werkboek terugvindt, maar voor jezelf kan onderzoeken. Punten waarvan je denkt “Oja Goeie!”.

Per onderwerp is er een hele fijne en duidelijke uitleg, soms versterkt met een video. Het fijne daaraan was, dat je niet perse hoeft te lezen en gewoon lekker even ernaar kan luisteren. Onder de video vind je de tekst terug, wat er in de video verteld wordt.

Ik ben alleen maar lovend over deze training en zal het echt iedereen aanraden, al ben je net als ik startend of je bent al wat verder. Er staat zoveel waardevolle informatie en opdrachten in. Opdrachten die je motiveren en om je bedrijf /droom goed onder de loep te nemen.

Mariska moedigt je aan door te zetten om te doen waar je goed in bent, maar ook te kijken waar je nu staat en wat ‘beter’ kan, zodat alles sterk en in je authentieke zelf naar voren komt.

Larissa van Renswoude

Acupressuur voor Dieren

5/5

Voordat ik Equine Online leerde kennen wist ik wel ongeveer hoe ik mijn toekomstige bedrijf wilde oprichten maar ik miste veel handvaten. 

Door Mariska heb ik zoveel inzicht en steun gekregen om mijn bedrijf goed van de grond te krijgen. Ze heeft mij dingen geleerd waar ik zelf nooit achter was gekomen of zelfs bij stil had gestaan.  

Ik ben echt met heel veel plezier door dit traject gegaan. Hele fijne en duidelijke communicatie, snelle reacties wanneer je vragen hebt. Ik heb mezelf vanaf het begin op mijn gemak gevoeld bij Mariska.

 Ook tijdens de coachgesprekken was het elke keer weer een feest met zoveel positieve feedback. En die positieve trap onder mijn kont heeft ook zeker goed gedaan. Ik ben haar daar echt heel erg dankbaar voor! 

De onlinetraining gaf mij de vrijheid om zelf de opdrachten te doen wanneer ik daar tijd voor had. In de onlinetraining staat veel informatie en de juiste opdrachten om zelf uit te werken. 

Die weer tijdens de coachgesprekken met veel tijd worden besproken en eventueel worden aangevuld om nog meer uit de training te halen.

Na deze training ben ik veel zelfverzekerder geworden en weet ik waar ik nu sta met mijn bedrijf. Deze handvaten kan ik altijd blijven vasthouden met mijn volgende stappen binnen mijn bedrijf. 

De kennis van Mariska is zo groot! Ze weet voor alles wel tips of handvatten waar je je aan vast kan houden.

Ik blijf Equine Online zeker volgen en zal bij een volgende training/traject die bij mij past op dat moment zeker weer deze stap zetten om weer onder begeleiding van Mariska te worden geholpen.

Mariska is echt een aanrader!

Miranda van Dongen

Paard & Miep

5/5

Recent heb ik bij Mariska van Equine Online een business boost sessie gevolgd. Vooraf had ik nog geen enkel idee wat ik ermee wilde bereiken. Gedreven door mijn nieuwsgierigheid had ik de sessie geboekt en het oversteeg aan al mijn verwachtingen.

Samen met Mariska zijn we de reis in kaart gaan brengen die mijn klant maakt. Ik begrijp mijn aanbod nu veel beter en kan mijn diensten op de juiste positie plaatsen dankzij de inzichten die ik heb gekregen.

Vooraf wist ik al dat Mariska een vakvrouw is maar tijdens de sessie kwamen haar kwaliteiten nog sterker naar voren. Ondanks dat Mariska nooit om de boodschap heen zal draaien toont zij respect en begrip voor de keuzes die ondernemers gemaakt hebben.

Ik kan echt iedere hippische ondernemer aanraden een keer die duik te nemen met Mariska. Ook al denk jij dat je alles goed op een rij hebt staan ze geeft je echt nieuwe informatie en inspiratie. Het uiteinde van mijn business boost sessie was namelijk voor mij ook een enorme verassing die alle verwachtingen overstijgt heeft.

Chantal van Delden

Bewuste Basis

5/5

Ik vond het een heel fijn gesprek. Mariska vroeg mij naar mijn verhaal, wie ik ben en mijn ‘why’. Hierdoor ben ik zelf weer even wakker geschud van “ohja!” En kreeg ik voor mijzelf ook meer helderheid met wat ik te bieden heb.

Ik had zelf al het idee dat mijn doelgroep niet specifiek genoeg is en dat mijn aanbod duidelijker kan. Door persoonlijke omstandigheden werd ik beperkt in mijn zichtbaarheid en mogelijkheden. Ik voel mij nu beter en de strategiesessie heeft zeker een boost gegeven aan mijzelf en mijn bedrijf!

Mariska heeft mij aan het denken gezet, waardoor ik gelijk concrete stappen kon nemen. Mijn doelgroep en aanbod werden duidelijker. Plus ik zie Mariska ineens overal en zie zo zelf dat zichtbaarheid werkt. Hierdoor ben ik zelf geïnspireerd geraakt om zelf meer zichtbaar te zijn en te laten zien wat ik te bieden heb, wie ik ben en waarom ik doe wat ik doe.

Mariska is een heel fijn persoon, duidelijk in haar communicatie en professioneel. Mariska weet te belichten waar de kwaliteiten liggen op een manier zodat je dit zelf kan vertalen naar je mogelijkheden.

Liesbeth van der Lit

Knol en Lol

5/5

Ik heb bij Mariska een strategiesessie gevolgd en dat is zeker een aanrader! Pasgeleden heb ik mijn eigen bedrijfje Knol & lol opgezet. Naam bedacht, ingeschreven bij de KVK, website gemaakt en dan… Hoe kom ik nu aan klanten? Hoe kan ik meer bekendheid krijgen? Toch maar een social media pagina aan gaan maken? Maar hoe doe ik dat dan goed? Al deze vragen spookten door mijn hoofd.

Tijdens de strategiesessie heb ik antwoord gekregen op deze vragen en heeft Mariska mij erg gemotiveerd om weer verder aan de slag te gaan. Mariska is een heel vriendelijk en enthousiast persoon wat heel motiverend is. Ze luistert goed en geeft de juiste tips waarmee je weer aan de slag kunt.

Een grote eyeopener voor mij was dat ik mijzelf moet laten zien. Ik geef paardrijles aan kinderen en er zijn natuurlijk heel veel mensen die dit doen. Het unieke van mijn bedrijf ben ik zelf. Mensen zullen een instructrice kiezen om de persoon en niet om de naam of website. Daar ga ik zeker mee aan de slag.

Ananja Jorritsma-Stehouwer

Effectief Training

5/5

Ik liep al een aantal jaar met het idee rond om paarden bij mij op locatie in training te gaan ontvangen, maar ik stelde het uit om er iets mee te doen. Toen ik het traject ‘Van Idee naar Realiteit’ van Mariska zag, wist ik dat dit mij zou gaan helpen om hier eindelijk stappen in te zetten. Dankzij Mariska’s coaching heb ik nu een beter beeld van mijn ideale klant en heb ik daadwerkelijk onderzocht of er een markt is voor mijn dienst. De samenwerking met Mariska verliep heel fijn en ze is zowel kritisch als een aanmoedigende supporter. De combinatie van wekelijkse coachgesprekken en snelle feedback op mijn vragen maakte dat ik een mooie stok achter de deur had én een duidelijk beeld van wat me te doen stond. Mijn grootste inzicht is dat ik niet alleen waarde lever aan mijn klanten, maar het voor mijzelf ook heel waardevol is om het gesprek met mijn doelgroep aan te gaan. Dit kan ik ook op de lange termijn meenemen, dankjewel Mariska!

Milou Faber

Particulier

5/5

De online training was voor mij een hele fijne manier om bewuster naar mijn bedrijf en mijn diensten te kijken. Ik ben al een aantal jaren parttime ondernemer maar doe niet heel bewust iets aan marketing en communicatie over mijn diensten. Deze online training heeft mij heel erg bewust gemaakt over mijn eigen waarden en waar mijn kwaliteiten zitten waar ik meer mee kan doen.

Ik ben voor het eerst serieus gaan nadenken over de doelgroep die ik wil helpen en waar mijn verlangens liggen. En wat heb ik dan nodig om mijn diensten/verlangens bij deze doelgroep onder de aandacht te brengen. Echt een super leuke training die heel veel toegevoegde waarde heeft als je meer uit je onderneming wil gaan halen! Ik ben zeker geïnspireerd en gemotiveerd, dus ga hier nu actief mee aan de slag!

Esther Franssen

EFD Horses

5/5

De training kwam voor mij echt op het perfecte moment. Ik werk momenteel als instructeur en trainer maar ben ook bezig met de opleiding tot sportmasseur voor paarden. Die kennis ga ik inzetten om straks combinaties zo optimaal mogelijk te kunnen helpen en ze grote stappen te laten zetten in hun training, waarbij het (terug)vinden van de connectie tussen ruiter en paard voorop staat. Superleuk, enthousiasme is er meer dan genoeg maar dat betekent ook dat ik een heel nieuw aanbod moet gaan maken, nadenken over hoe ik dit in de markt wil zetten, verschillende diensten, prijzen, er komt superveel bij kijken om het tot een succes te maken. Ik heb sinds kort een nieuwe website waarbij ik al veel heb gehad aan de tips die langskomen op Instagram van Equine Online, maar ik wil echt next level met mijn bedrijf. Ik weet gewoon, ik voel gewoon aan alles dat ik straks een heel gaaf traject kan bieden, nu nog zorgen dat ik dit ook duidelijk kan maken en op de juiste manier aan ga bieden. En dat is precies mijn zwakke punt, marketing, sales, personal branding, geef het beestje een naam. Ik vind het moeilijk.

Deze training is daarvoor echt perfect. Je begint bij de basis en wat ik heel erg mooi vind is hoe Mariska de verbinding weet te leggen tussen jou als persoon en jouw bedrijf. Ik ben me veel meer bewust geworden van de waarde die ik te bieden heb en van hoe ik dit kan inzetten voor mijn bedrijf. Ik wist natuurlijk best wel dat ik redelijk handig was, bijvoorbeeld dat ik een paard fijn kan rijden en dat ik mensen echt vooruit kan helpen door lessen te geven, maar ik dacht niet echt na over wat dat precies betekende voor mijn klanten. Door deze training ben ik echt gaan nadenken over waarom ik daar goed in ben en wat mijn visie is. Wat maakt mij nou juist de aangewezen persoon om iemand te helpen? Wat heb ik meegemaakt dat ervoor zorgt dat ik dingen doe zoals ik ze doe? Welke eigenschappen heb ik die mijn bedrijf vooruithelpen, en wat zijn mijn valkuilen? De training gaat echt veel verder dan alleen een standaard riedeltje met dit moet je doen, je wordt uitgedaagd om kritisch naar jezelf te kijken en te ontdekken waarom jouw bedrijf is ontstaan en uit welke passies en overtuigingen het voortkomt.

Dit wordt vervolgens stap voor stap uitgewerkt naar een compleet en passend aanbod waarbij niet alleen na is gedacht over de korte termijn maar ook meteen gekeken wordt naar de houdbaarheid voor langere termijn. Door op een andere manier naar je aanbod te kijken, kreeg ik direct ook weer nieuwe ideeën voor de toekomst en merk ik dat steeds meer ga denken in mogelijkheden. Misschien dat het aanstekelijke enthousiasme van Mariska daar trouwens ook wat mee te maken heeft!

Wat deze training mij vooral heeft opgeleverd is zelfvertrouwen. Ik weet veel beter waarom ik doe wat ik doe en waarom juist ik daar goed in ben. En, ik durf daar nu ook voor te gaan staan en het uit te dragen! Ik zie de waarde die ik mensen kan bieden en heb meer motivatie dan ooit om zoveel mogelijk paarden en ruiters te helpen om fijner en vanuit samenwerking en connectie te trainen. Daarbij heb ik nu een plan en een aantal concrete ideeën over hoe ik straks mijn nieuwe diensten in de markt kan zetten (en mijn huidige diensten op een betere manier kan aanbieden) en hoe ik daarvoor nu al de basis kan leggen. Ik ben dus super gemotiveerd en geïnspireerd en ik zie nu de potentie die mijn bedrijf (en ikzelf!) hebben!!

Mariska, dankjewel hiervoor, je bent een topper!

Larissa van Renswoude

Acupressuur voor Dieren

5/5

Ik vind het erg fijn dat je zelf kan kiezen of je de video bekijkt of dat je zelf de tekst leest, het ene moment heb je gewoon meer behoefte aan het een dan aan het ander.

Heel fijn dat je echt stap voor stap wordt uitgelegd wat de beste manieren zijn en hoe je deze moet toepassen. De opdrachten die hierbij horen zijn erg belangrijk omdat je het dan ook echt gaat doen.

Ik zou de training zeker aanraden aan anderen, je gunt iedereen succes op Instagram en dat kan zeker behaald worden met deze mooie uitgebreide training.

Susanne Bos

Paard en Winst

5/5

Met veel plezier heb ik een kickstart call gehad bij Mariska. Ik ben van mening dat je altijd een blinde vlek heb voor je bedrijf. Daarom vind ik het super belangrijk om regelmatig met andere ondernemers te sparren! Uiteraard mag dit gewoon geld kosten, want tijd is geld.

Het fijne aan Mariska is dat ze over veel kennis beschikt. Zowel marketing technisch als de achterliggende techniek. Mariska heeft mij geholpen met welke vervolgstappen het beste bij mij passen. Ik weet zeker dat ik nog vaker een kickstart call ga inplannen! Loop je ergens vast en wil je sparren? Dan raad ik zeker een kickstart call aan!

Emma Joye

Particulier

5/5

Ik vond mijn kickstart call met Mariska niet enkel gezellig, maar vooral erg waardevol. Zelf worstel ik enorm met the imposter syndrome (dé spelbreker bij het ondernemen, voor mij persoonlijk), en daar heeft Mariska me al enorm mee geholpen.

Ze gaf me niet enkel waardevolle tips over hoe ik het beste met mijn ideale klant kan communiceren, maar gaf me ook meteen weer de motivatie om nieuwe content te gaan creëren. Ik vond het dus zeker een hele positieve ervaring en een echte aanrader voor wie net zoals ik even ‘vast’ zit op vlak van sociale media/personal branding. Het smaakt alvast naar meer! 😊

Monique Dorst

Monique Dorst

5/5

Als coach jezelf laten coachen is best wel eens lastig… Je zoekt een gesprekspartner die je serieus neemt en respect heeft voor je eigen kennis en inzichten, maar die ook durft door te pakken om je net dat zetje te geven wat je nodig hebt. Hiervoor kwam ik bij Mariska. Ik voelde dat zij het lef en de kennis heeft om mij te confronteren met blinde vlekken en blokkades, maar dat ze me wel voor vol aanziet – iets wat voor mij heel belangrijk is. Daarnaast begrijpt ze ook de paardenwereld nog eens heel goed, een waardevolle bonus!

Ik heb het traject als heel fijn ervaren. Mariska is een bijzonder aangename sparringpartner: gezellig en gelijkwaardig, maar toch ook scherp en niet bang om je uit te dagen. Ze heeft duidelijk veel kennis van bedrijfsvoering en marketing, en weet dit op een duidelijke manier over te brengen. Daarin pikt ze er net die dingetjes uit die je nodig hebt. Hierdoor voelden de gesprekken veilig en prettig, maar sloot ik ze elke keer af met een aantal mooie nieuwe inzichten en actiepunten. Bij tussentijdse vragen kreeg ik snelle, uitgebreide en waardevolle reacties. Fijn om niet alles zelf te moeten uitzoeken, maar mijn vragen bij Mariska te kunnen neerleggen! Bovendien kreeg ik hierdoor het gevoel dat ze ook echt betrokken is bij mij en mijn proces, en voelde ik me gezien en gehoord als de mens achter de ondernemer.

Dankzij het traject heb ik een scherper inzicht gekregen in mijn doelgroep en de producten die ik wil aanbieden. Bovendien ben ik uitgedaagd weer eens goed na te denken over mijn toekomstvisie, en de focus die ik mag aanbrengen om daar naartoe te werken. Een traject met Mariska is een waardevolle investering in jezelf en je bedrijf.

Linda Hofman

Linda Hofman Training & Coaching

5/5

Via via kwam ik bij Mariska terecht. Zij is gespecialiseerd in hippische ondernemers, heel fijn want ik zocht iemand die de paardenwereld begrijpt. Tijdens de Business Boost sessie zijn we helemaal naar de kern gegaan waarna zij dat opbouwde in concrete actiepunten.

Ze is keigoed in wat ze goed en het is zo fijn dat zij meekijkt om mijn bedrijf beter te positoneren in de markt. Als je hier ook tegenaan loopt, laat Mariska je dan helpen, want ze is keigoed in wat ze doet. Ik ben super blij met haar hulp. Voor mij was de Business Boost sessie zo goed dat ik meteen zei: ‘Ik wil door naar het lange traject’. Ik kan zeker aanraden om met Mariska te gaan werken.

Laura Dekker

LD Paardentraining

5/5

Onlangs werd ik door Mariska uitgenodigd voor een gratis strategiesessie. Ik merkte dat ik zelf nog erg zoekende was met mijn online zichtbaarheid. Vragen als ‘zitten mensen hier wel op te wachten?’ gingen regelmatig door mijn hoofd als ik iets op social media wilde delen. Tijdens de sessie kreeg ik van Mariska de bevestiging dat mensen hier juist op zitten te wachten. Sterker nog, je trekt hiermee de klanten aan die goed bij jou als persoon passen.

Mariska heeft me in de strategiesessie de bevestiging kunnen geven die ik zelf nodig had. Ik ben zelf een behoorlijke perfectionist en alles moet altijd beter, maar eigenlijk ben ik ook al heel goed bezig! Daarnaast heeft de sessie ook stof tot nadenken gegeven. Wat zijn je kernwaarden en welke doelgroep past daarbij? Voor iedereen die een spreekwoordelijke ‘schop onder z’n kont’ nodig heeft is Mariska echt een aanrader!

Mirjam Rakers

EQ Balance

5/5

De Instagram training is goed te volgen, de academy ziet er super strak uit en bied ook de mogelijkheid om met andere deelnemers contact te leggen.

Mariska heeft alles super uitgebreid uitgewerkt, met ook de mogelijkheid om de uitleg in video te bekijken in plaats van te lezen. De modules zijn overzichtelijk en praktisch. Het is goed te volgen en je kunt er meteen mee aan de slag.

Ik zou de training zeker aanraden aan anderen, het helpt mij om weer op een heel andere manier naar mijn Instagram pagina te kijken. 😊

Dit doe ik trouwens ook