WordPress afschermen met een wachtwoord

In dit artikel

Het kan zo maar zo zijn dat jij om wat voor reden dan ook jouw website tijdelijk ‘offline’ wilt halen voor het grote publiek. Gelukkig heb je hiervoor een groot aanbod aan gratis plug-ins die je kunt gebruiken zolang als het nodig is.

Met zo’n gratis plugin zet je dus als het ware een muur tussen jou en eventuele bezoekers. Met een zelf ingesteld wachtwoord kun je wel jouw website blijven bekijken. Deze manier gebruik ik ook voor de klanten waarvoor ik een custom made website bouw. Zij krijgen dan van mij het wachtwoord om door dat muurtje heen te komen. Zo kunnen zij alle updates ed. zien, zonder dat de rest dat kan.

Wanneer je het niet meer nodig hebt, kun je de plugin gewoon weer deactiveren en verwijderen.

Stappenplan wachtwoord toevoegen

1. Ga via je ‘Dashboard naar ‘Plugins en klik op ‘Nieuwe plugin

2. Typ in het zoekveld ‘Password Protected

3. Klik bij de eerste op ‘Nu installeren‘ en daarna op ‘Activeren

Wordpress afschermen met een wachtwoord

Vervolgens zie je bij geïnstalleerde plugins nu de plugin ‘Password Protected’ erbij staan. Klik daarnaast op ‘Instellingen’.

4. Vink bij ‘Wachtwoordbeschermingsstatus’ het vakje ‘Ingeschakeld’ aan

5. Vink het vakje ‘Sta beheerders toe‘ aan (dat ben jij namelijk)

6. Typ een wachtwoord in en herhaal dit nieuwe wachtwoord, hiermee kun je je site bereiken

7. Klik op ‘wijzigingen opslaan

Wordpress afschermen met een wachtwoord


Gelukt! Jouw website is nu afgeschermd met een wachtwoord. Alleen de mensen met het wachtwoord kunnen jouw website nu bereiken, wees er dus alert op met wie je het deelt.

Wil je het wachtwoord er weer afhalen? Dan kun je de het vinkje bij ‘wachtwoordbeschermingsstatus’ uitzetten (vergeet dan niet op te slaan) of de plugin in zijn geheel deactiveren en verwijderen.